Blogpost

Wijkspreekuur komt er weer aan èn wat deze de vorige keer heeft opgeleverd!

Geplaatst op 26 juni 2020, 12:53 uur

Aanstaande maandag is er om 17.30 uur weer een wijkspreekuur met aanwezigheid van Gerard Slegers. (zie https://zaandamzuid.info/activiteit/42940?datum=20200629)

Vorige maand op 25 mei, was er een wijkspreekuur met de wijkwethouder Gerard Slegers. Er zijn 8 bewoners geweest met hun zorgen in en over de wijk. Met name de Zuiddijk is aan de orde geweest en de Waslvisvaardersbuurt.

Het betreft veel te hard rijden, parkeerarrogantie, geluidsoverlast, drugs dealen, hufterigheid, agressie. Al met al overheerst een gevoel van onveiligheid in een wijk waar de leefbaarheid steeds verder onder druk staat.

Met betrekking tot hard rijden is bij de verkeerskundige aangegeven dat borden 30 kmn opnieuw worden geplaatst. 

Met betrekking tot parkeren en overlast zijn door de wijkwethouder de signalen doorgeven aan de burgemeester, politie en handhaving.

Met betrekking tot bewoners overlast is contact gelegd met gebruikerstoezicht. Tevens is gevraagd aan melder om een melding te doen zodat het ook in de zaakbak meegenomen wordt.

De bouwaanvraag in de touwslagerstraat betreft een aanvraag. Deze is nog niet beoordeeld. Ik heb het wel doorgegeven aan de afdeling die deze aanvragen in behandeling neemt.

De verwachting is dat met deze maatregelen de overlast wordt teruggedrongen en waar mogelijk opgelost.

Graag wijs ik nog op de aanstaande bijeenkomst op 22 september waarin de Zuiddijk breed wordt besproken en waar geïnventariseerd wordt wat er speelt, de knelpunten en zorgpunten zijn en wat er nodig/mogelijk is.

Dit overleg was al veel eerder gepland (14 april) maar door corona is het noodzakelijk geweest om deze te verzetten. Na de bijeenkomst op 22 september wordt een plan van aanpak, samen met de ondernemers en bewoners en gemeente voor de korte, middellange en lange termijn gemaakt. Ik hoop dat jullie dan ook deel zullen nemen aan deze bijeenkomst.

Verder wijs ik naar de video van Levina van der Plas in het kader van het project beeld en geluid in Zaandam Zuid. https://zaandamzuid.info/bericht/47549/winkelen-zonder-geld

 

Deel dit: