Blogpost

Bijeenkomsten over de Zuiddijk

Geplaatst op 9 oktober 2020, 18:19 uur

De Zuiddijk is een Zaanse parel. Toch weten we met elkaar dat er nogal wat speelt op & rond de Zuiddijk, wat z’n weerslag heeft op de leefbaarheid van de dijk. Op verschillende plekken, manieren en momenten wordt dit duidelijk (gemaakt). We willen graag hierover met bewoners, ondernemers en andere betrokkenen in gesprek, zodat we met elkaar een goed beeld krijgen van alle ontwikkelingen, maar juist ook de oorzaken. Want dan kunnen we mogelijke oplossingsrichtingen met elkaar vinden. En kunnen we de toekomst samen vormgeven.

En dit was precies de bedoeling van diverse filmportretten en de eerder geplande bijeenkomsten in april en september van dit jaar. Helaas mocht het vanwege de coronamaatregelen niet zo zijn. En hier hebben we ook van geleerd.

We doen alvast wat voorwerk, zodat we voor het gesprek dat in november plaats vindt een gezamenlijk vertrekpunt hebben. Het voorwerk bestaat eruit dat Hans Luiten, op basis van alle informatie die inmiddels is gegeven, het verhaal optekent van de Zuiddijk. Hans Luiten zal als ‘onafhankelijk journalist’ alle reacties verwerken tot een gezamenlijk Verhaal van de Zuiddijk. Samen met Steven Geldof maakt hij hier filmpjes van. Bewoners en ondernemers aan de Zuiddijk ontvangen begin november een programma, met een link naar de filmpjes en natuurlijk komen ze ook voor iedereen op onze wijkwebsite! Dit vormt de start van de gesprekken die we met elkaar willen voeren in de week van 9 tot/met 13 november 2020.

We verwachten dat er vanwege coronamaatregelen nog onvoldoende mogelijkheid zal zijn om live, ‘op de dijk’, in gesprek te gaan. De bijeenkomsten over de Zuiddijk zullen daarom uitsluitend digitaal plaatsvinden via Zoom.

Meer informatie volgt!

Illustration
 
Deel dit: