Blogpost

Burgemeester en wijkwethouder in gesprek met bewoners

Geplaatst op 12 juni 2020, 09:13 uur

Afgelopen maandag heb ik met de Burgemeester een rondje door de wijk gemaakt. Een of twee keer per jaar fietsen we door de wijk, ontmoeten bewoners en bezoeken plekken die aandacht vragen. Het is fijn om zo direct met de burgemeester in gesprek te zijn. Dat geldt voor de bewoners, de partners en ook voor mij. Een moment ook voor de Burgemeester om te horen, voelen en ervaren wat de stand van zaken is in de wijk en de zorgen te delen.
 
Maandag startte ook het eerste wijkspreekuur met aanwezigheid van de wijkwethouder. Het wijkspreekuur bestaat al op de maandagavond en de wijkwethouder heeft aangegeven een paar keer te willen aansluiten. En dat bleef niet onopgemerkt. Maar liefst 8 bewoners hebben zich aangemeld en zijn langsgekomen. Het waren indringende gesprekken over situaties in de wijk waar zij zich zorgen over maken en zich onvoldoende gehoord voelen. Melden blijft natuurlijk de eerste stap om aandacht te vragen. De 2e stap is de wijkmanager op de hoogte stellen indien de melding niet goed wordt opgepakt of de motivatie ontbreekt.
De wijkwethouder sluit nog twee keer aan op 29 juni en 27 juli a.s. Of er daarna nog een vervolg komt hangt af van de interesse en de aanmeldingen.
 
In de gesprekken hebben we ook nog eens benadrukt hoe belangrijk het is om op deze site het gesprek met elkaar aan te gaan. Deel uw zorgen, ervaringen en fijne momenten. Hier kan dan weer op gereageerd worden. Wellicht herkent u een zorg of situatie. Zo wordt de wijkwebsite een middel om aandacht te vragen en ideeën of wensen te delen. 
 
U kunt zich aanmelden op de site: https://zaandamzuid.info/activiteit/42940?datum=20200629

 

Deel dit: