Blogpost

Buurtonderzoek, plantjes en Syrische maaltijd

Geplaatst op 21 juni 2019, 07:29 uur

Afgelopen dinsdagmiddag is er een buurtonderzoek geweest in de omgeving van de coniferenstraat. Op initiatief van het Sociaal Wijkteam zijn medewerkers en partners de buurt in gegaan. Deur aan deur werd kennis gemaakt met de bewoners. Honderden plantjes zijn aangeboden aan de bewoners. Het blijkt een prettige manier om het gesprek aan te gaan en te horen wat er speelt en hoe. Het buurtonderzoek is een jaarlijks terugkerende activiteit van het Sociaal Wijkteam en de partners in de wijk. We krijgen zo meer inzicht in wat er leeft in de wijk en hoe de bewoners hun portiek, straat en buurt ervaren.
Mocht u niet thuis zijn geweest en toch nog graag een gesprek met een medewerker van hert Sociaal Wijkteam willen? Aarzel dan niet en neem contact gerust contact op met: www.swtzaanstad.nl/zaandam-zuid
 
De middag werd afgesloten in wijkcentrum de Zuidhoek met een heerlijke Syrische maaltijd bereid door Syrische vrijwilligers. We zijn heel blij met deze inzet in het wijkcentrum.
Wilt u ook een keer genieten van een culinaire wereldmaaltijd? Kijk dan op de wijkwebsite www.zaandamzuid.infoDaar vindt u het volledig programma van activiteiten die in Zaandam Zuid plaatsvinden. De wereldkeuken vindt 1 x in de maand plaats in wijkcentrum de Zuidhoek. Woensdag 3 juli staat de Surinaamse keuken centraal. U kunt zich aanmelden op de wijkwebsite.  
 
 
 
 
 
 

Deel dit:
1 reactie

Maaike Schulte

ma 24 juni 2019 09:01
Weer een enorm succes om met alle collega's van het SWT en nu ook partners langs de deuren in de wijk te gaan om te horen wat er speelt en welk behoefte er leeft in de wijk! Leuk dat je met ons meeliep Ruut. We hopen dan ook nieuwe gezichten te zien bij bijvoorbeeld de wereldkeuken op 3 juli!