Blogpost

Persoonlijke verhalen uit de wijk

Geplaatst op 12 april 2019, 13:49 uur

Sinds enkele weken is mijn collega Hanneke van Lindert, onderzoeker bij de Gemeente Zaanstad, in gesprek met bewoners over hun beleving van de wijk.
Door verschillende onderzoeken zoals Zaanpeiling wordt al wel een beeld verkregen en is al veel informatie over de wijk en de beleving van de wijk door bewoners bekend. Toch zijn de onderzoeken niet volledig omdat nog onvoldoende de reden achter het antwoord helder is.
Om meer inzicht te krijgen in de beleving van de bewoners in de wijk zijn verschillende bewoners door Hanneke geïnterviewd. Interviews waarbij de bewoner zijn of haar verhaal vertelt over de straat de buurt, de activiteiten en de ontwikkeling van de wijk. Wat is er leuk aan de wijk, waar ontbreekt het aan, waar zitten de zorgen of is er ergernis. En hoe  kijken zij tegen de ontwikkeling van de wijk aan? Gaat deze vooruit of achteruit? De gesprekken zijn bedoeld om een breder beeld te krijgen in wat er speelt bij bewoners in de wijk.
 
Hanneke zal de komende tijd af en toe op deze site schrijven wat zij zoal heeft waargenomen en gehoord. Situaties en personen worden geanonimiseerd.
Ik nodig u van harte uit om te reageren op de stukken van haar. Daarvoor moet u zich wel eerst inschrijven en een foto plaatsen. Dat is om ervoor te zorgen dat we respectvol met elkaar omgaan op dit platform. Het doel is om elkaar beter te begrijpen en effectiever oplossingen te vinden voor de verschillende situaties. Dat zal niet altijd lukken. Wat we wel kunnen doen is een eerlijk antwoord geven wat wel en niet kan en ook waarom niet.

Ik geloof in een zorgvuldige informatie en communicatie zodat we elkaar beter begrijpen en samenwerken waar het kan.

Deel dit:
1 reactie

Hanneke van Lindert

vr 26 april 2019 08:55
Als je op het stadhuis werkt lijken de stad en de bewoners soms best ver weg. We zouden willen dat de verhalen van bewoners en ondernemers, over hun leven in de stad en over het samenleven, een veel belangrijkere rol spelen in het werk op het stadhuis. Daarom ben ik op de suggestie van Ruut ingegaan... lees meer