Vacature/hulpvraag

Werving nieuwe vrijwilligers voor het wijkteam

Geplaatst op 16 januari 2019, 11:01 uur

Vrijwilligers gezocht

in de sociale wijkteams; Zaandam Zuid, Rosmolen, Pelders Hoornseveld en Poelenburg.

 

Wij zijn opzoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers die zich graag willen inzetten voor (kwetsbare) medebewoners. Wil je graag een sociale bijdrage leveren en je daarmee inzetten voor het welzijn van anderen? Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers voor verschillende type werkzaamheden, zoals welzijnscoaches, financiële maatjes en gastvrouwen/receptionistes. Lees snel verder voor meer informatie.

 

De sociale wijkteams in deze wijken worden uitgevoerd door Dock. Wij zijn de kracht van wij samen. We dragen bij aan een dynamische samenleving waarbinnen talenten en kansen van mensen worden benut, waar iedereen perspectieven heeft en bewoners elkaar ondersteunen. Wij doen dit vanuit de visie dat ieder mens talenten en mogelijkheden heeft. We hanteren daarbij een mix van versterken van het eigen netwerk van mensen, inzet als vrijwilliger, ondersteunen en bevorderen van collectieve activiteiten en ondersteuning en hulpverlening door professionals.

 

Wat ga je doen als welzijnscoach?

Soms komen er mensen bij het sociaal wijkteam met psychosociale klachten die mogelijk op te lossen zijn door welzijnsactiviteiten. Als welzijnscoach help je mensen met het vinden van een passende activiteit in hun vrije tijd. De mensen die je ondersteunt zijn aangemeld bij het sociaal wijkteam en hebben het advies gekregen om, met behulp van de welzijnscoach, activiteiten te ondernemen die hun welzijn vergroten.

 

Gesprekken voeren met mensen die doorgestuurd zijn naar de welzijnscoach;
Op basis van dit gesprek welzijnsaanbod matchen aan de vraag en de behoefte van de persoon;
Registreren van gegevens van het gesprek en de eventuele signalen;
Na afgesproken periode contact opnemen met de persoon voor een evaluatiemoment.            
Voor alle onderdelen ligt de eindverantwoordelijkheid bij de projectleider van het Sociaal Wijkteam, waarmee ook alle taken en acties worden afgestemd.

 

Wat ga je doen als financieel maatje?

De beheersing van de Nederlandse taal en het beschikken over de juiste digitale vaardigheden zijn vaak een struikelblok om dingen goed te begrijpen of te regelen. Dit kan gaan om een brief van de Gemeente Zaanstad, het aanvragen van een uitkering of kwijtschelding, of om samen met de buurtbewoner orde te scheppen in een “wirwar” van (financiële) papieren Na een inwerkperiode ga jij zelfstandig bewoners helpen met het ordenen van hun financiële administratie inclusief het maken van een budgetoverzicht. Wij proberen zoveel mogelijk wijkbewoners aan te leren wat ze zelf kunnen doen en te helpen waar nodig.

 

Wat ga je doen als gastvrouw /receptioniste?

Als gastvrouw neem je de telefoon aan en maak je wanneer nodig een telefoonnotitie voor de betreffende wijkteam medewerker en verstuurt die via de mail. Ook ontvang je bewoners tijdens de inloop/papiermolen. Je verricht licht administratieve werkzaamheden zoals frankeren en verzenden post, verdelen ontvangen post, bijhouden flyerrek en nieuwe flyers aanvragen. Indien gevraagd doe je kleine huishoudelijke klusjes zoals in- en uitruimen vaatwasser, wegruimen van ingekomen artikelen of koffie en thee serveren.

 

Wat vragen wij?

Van al onze vrijwilligers vragen wij het volgende:

 

Enthousiasme, betrouwbaarheid en geduld;
Sterke communicatieve vaardigheden;
Affiniteit met kwetsbare mensen;
Mbo+ denk- en werkniveau;
Ervaring met coaching/individuele begeleiding is een pré.

 

Wat bieden wij?
Een leuke en uitdagende werkplek;
De juiste (bij)scholing of training;
Een vrijwilligerscontract bij DOCK en een onkostenvergoeding op basis van ons vrijwilligersbeleid;
Individuele, professionele begeleiding
 

Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast geworden en wil jij je graag aanmelden als vrijwilliger of heb je vragen naar aanleiding van bovenstaande tekst? Neem contact op met Ilse Rouwendaal via telefoonnummer 0642645400 of stuur een e-mail naar i.rouwendaal@swt.zaanstad.nl

contactpersoon
Ilse Rouwendaal
Ingangsdatum
Per direct
herhalend
Wekelijks
Beloning
Vrijwilligersvergoeding conform DOCK beleid
Illustration
 
Deel dit: