Organisatie

Tussen Zuiddijk en Zaan

Non-profit, Netwerkorganisatie, Informele groep

Tussen Zuiddijk en Zaan is een informele vereniging zonder leden en statuten. De vereniging draait geheel op vrijwilligheid en met vrijwilligers. Bewoners en ondernemers die met enthousiasme bijdragen aan de activiteiten en projecten. We zijn gestart in 2013 en hebben ontzettend veel gedaan. Denk aan de plantenbakken op de loswal van de Burcht/Prins Hendrikkade, groenadoptie van het Burchtplantsoen, drie Instagramwandelingen, twee keer het Kleurrijk Winter Feest, aanleg schaakbord en Jeu de Boulebaan. 


Op dit moment ligt het stil met activiteiten en projecten. Niet omdat de wil is verdwenen maar omdat het gebied onderdeel is van MAAK.Zaanstad Centrum Oost. Het project vanuit de gemeente, zich richtend op het jaar 2040.


We wachten op het moment dat er echt iets zichtbaars gaat gebeuren. Misschien kunnen we onderdeel zijn van tijdelijke projecten (bijvoorbeeld meewerken aan kunst op de Burcht). Tot die tijd informeren we over MAAK.Zaanstad Centrum Oost en mocht er een moment komen, dan zullen we zeker weer actief aan de gang gaan met de buurt.


Op de Facebookpagina van het buurtinitiatief wordt van alles gedeeld, van acties bij ondernemers tot historische foto's.


 

Deel dit: