Bericht

Wie heeft de gouden tip?

Geplaatst op 25 februari 2022, 00:00 uur
Illustration

Dit was een hele drukke en vooral nare week. Geheel onverwacht kregen we te horen dat we binnen een week weg moesten. Dat we eens weg moesten wisten we, maar op zo'n korte termijn?! 
Maandag 21 februari waren we voor de laatste ochtend open en daarna dagen met opruimen en spullen verhuizen naar een opslag. Ondertussen kreeg ik heel veel tips binnen over leegstaande panden en heeft de manager van Reakt zoveel mogelijk telefonisch contact gehad. Met anti-kraakorganisaties, beheerders van panden, Zaanse makelaars maar het mocht niet baten. Onbegrijpelijk dat er overal panden leeg staan maar dat je daar niet terecht kunt. We waren ook uitgiftepunt van menstruatieproducten, een toffe actie via Stichting Armoedefonds, maar helaas, ophalen kan niet meer bij ons. En straks ook niet meer in Wormerveer, want ook Stichting Kleding- en Speelgoedbank gaat dicht.

Wie heeft de gouden tip voor een locatie van ongeveer 100m2? Wie helpt Nix terug te komen in de wijk?
Wat is Nix? Nix is een echte weggeefwinkel, alles is voor niks en mensen kunnen per maand 3 gratis dingen meenemen. Van lamp tot jurk, tot kinderspullen, tot gordijnen. Echt voor niks en echte kringloop. Met mooie spullen, bij ons geen rommel of kapotte kleding. Veel Zaankanters kwamen bij ons afgeven omdat ze wisten dat het echt goed terecht kwam. En daarnaast hadden we zoveel mooie contacten met mensen uit de buurt. De koffie stond altijd klaar (en ook voor niks). Voor mij en de andere vrijwiligers onze reden om s'morgens op te staan. Het contact met de mensen en het uitzoeken van de gebrachte spullen. Dat deden wij trouwens ook voor niks. 

Wie weet iets of wie weet iemand die zou kunnen helpen? Neem dan contact op met mij?

 

 

Deel dit: