Het Geluid van Zaandam-Zuid

Elke twee weken een videoportret van een of meer bewoners/ondernemers rondom een bepaald thema.“Druk op Zaandam Zuid neemt toe!.....”
geplaatst: 27 maart 2020


De Zuiddijk loopt van de Achtersluispolder tot aan het centrum van Zaanstad. Jeroen de Glas, bewoner aan de Zuiddijk vertelt hoe hij het leven op de Dijk en het handelen van de gemeente ervaart en heeft een oproep: “Gemeenteambtenaren, pak je fiets en stap wat proactiever naar die bewoners en pak niet losse stukjes op maar bekijk alles in zijn geheel”

Zie ook de blog van Ruut Willems over de wijkfilmpjes en wijkbijeenkomst. 

Zuiddijk een straat met mogelijkheden......
geplaatst: 13 maart 2020


In deze video geven verschillende ondernemers hun kijk op de Zuiddijk. Hoe ervaren zij de Dijk? 

Tot de 14e april zullen nog enkele video’s over de ervaring en de beleving van bewoners over Zuiddijk te zien zijn op de wijkwebsite. We krijgen steeds meer een totaalbeeld van de Zuiddijk. Dit beeld zal het uitgangspunt zijn voor de (bewoners en ondernemers) bijeenkomst op 14 april.

Zie blog van wijkmanager Ruut Willems Zuiddijk volop in de schijnwerpers.

Zuiddijk.... niet een van de levendigste straten...
geplaatst: 28 februari 2020


Deze keer Martijn Agema, De IJsboetiek, ijs en delicatessen aan het woord.

"De Zuiddijk was de winkelstraat van Zaandam. Dat is nu helemaal weg. De saamhorigheid is weg. De buurt moet weer opnieuw opgebouwd worden en dat biedt kansen voor de kleine ondernemers. Daar hebben we de gemeente wel bij nodig……"

Dit is toch mijn kindje....
geplaatst: 14 februari 2020


Karin Geers, Instituut voor huidverzorging, op de Zuiddijk

Karin is al sinds 1988 gevestigd op de Zuiddijk. Zij heeft tal van ontwikkelingen meegemaakt in de afgelopen 30 jaar. De verloedering van de Zuiddijk raakt haar en veiligheid is niet meer een vanzelfsprekendheid. De winkelstraat staat onder druk door leegstand en het verdwijnen van winkelpanden…….

Ik vind het soms zelfs verdrietig
geplaatst: 31 januari 2020


Irene Karstens, De Kapper, op de Zuiddijk

De grootvader van Irene vestigde zich in 1927 als, onder meer kapper, op de Zuiddijk. Irene is daarmee de derde generatie van haar familie. Het gevarieerde winkelbestand van toen is verdwenen. Nu zijn er vooral kappers te vinden aan de Zuiddijk, die niet allemaal even serieus werk maken. Irene maakt zich zorgen over de praktijk en het imago van haar beroep en haar wijk…..

 

‘Het geluid van Zaandam Zuid’
geplaatst: 17 januari 2020


Hoe is het om in Zaandam-Zuid te wonen, te werken, te leven en te recreëren? Wat gaat er goed en wat gaat minder goed? De komende maanden gaan we hierop in met videoportretten van bewoners en ondernemers.

Bekijk nu de trailer!