Bericht

NK tegelwippen 2023

Geplaatst op 4 april 2023, 16:30 uur
Illustration

Gratis tegelophaalservice en geveltuintjes

Het NK Tegelwippen 2023 is van start gegaan! Van 21 maart t/m 31 oktober 2023 doet Zaanstad weer mee aan het NK Tegelwippen. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan en iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z'n  eigen voor-, achter-, of geveltuin. Doe jij ook weer mee?

Heb jij tegels gewipt en vervangen door groen? Maak er dan een foto van en geef ze op via nk-tegelwippen.nl. Dan worden ze bij de Tegelteller van gemeente Zaanstad opgeteld!

Tegelophaalservice
De gemeente Zaanstad wil graag inwoners helpen met tegels wippen. Daarom organiseren we dit jaar weer een Tegelophaalservice. Op vrijdag 7 april, vrijdag 12 mei, vrijdag 7 juli en vrijdag 8 september halen we weer gratis jouw tegels op. Je kunt je hiervoor uiterlijk twee dagen voor de ophaaldag voor aanmelden via tegelsophalen@zaanstad.nl. Vermeld in de mail je naam, adres en zo precies mogelijk waar je de tegels neerlegt. Stuur daarnaast een foto mee van de tegels en noem het aantal. Dan voeren wij deze in in de tegelteller van het NK Tegelwippen.

Zo bied je je tegels aan
Het is belangrijk dat je de op te halen tegels niet in je tuin neerlegt. We vragen je om de tegels op een beschikbare plek aan de openbare weg te leggen, maar niet achter of direct naast een auto, container, paal of boom. Zo kan de vrachtauto er met de grijper goed bij. Woon je in een krappe straat? Dan kan de vrachtwagen misschien niet bij je voordeur komen. Leg de tegels dan aan de weg in een bredere straat.
De gemeente neemt alléén tegels mee. Dus geen planten, aarde, bakstenen of stukken hout. Grindtegels en andere puintegels mogen wel. Van de opgehaalde betontegels wordt weer nieuw beton gemaakt.

https://buitengewoon.zaanstad.nl/groen/tegelwippen

Gratis geveltuintjes
Wist je dat gemeente Zaanstad geveltuintjes bij bewoners gratis aanlegt?  Voorwaarde is dat je woning direct aan de stoep die overblijft grenst en dat de stoep minimaal 1,20 meter breed is. Interesse? Stuur dan een mail met je adres en telefoonnummer naar geveltuinen@zaanstad.nl. Dan komen we langs om het tuintje in te meten. Bij de tweede afspraak halen we de tegels en het zand weg en storten we aarde in de geveltuin. Aan jou om mooie plantjes in de tuin te zetten en ze te verzorgen.

https://buitengewoon.zaanstad.nl/groen/geveltuin

Deel dit: