Bericht

Andere baan of omscholen? Tijdelijke subsidieregeling "NL leert door"

Geplaatst op 14 augustus 2020, 06:41 uur

Er wordt vanuit de rijksoverheid een vervolg gegeven aan het 45+ Ontwikkeladvies. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is gestart met “NL leert ... door".

Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen per 1 augustus kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen bij een door jou zelf te kiezen gekwalificeerd loopbaanadviseur bij je in de buurt. De loopbaanadviseur vraagt vervolgens subsidie aan en handelt de administratie verder af.

Iedereen tussen 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd kunnen hiervan gebruikmaken. Daarmee krijgen mensen zicht op de mogelijkheden die er voor hen zijn op de huidige arbeidsmarkt. Is het nodig om je bij te scholen, liggen er voor jou kansen in een andere sector of zit je goed op je plek? Dat zijn vragen waar de loopbaanadviseur mee kan helpen.

Ook kunnen loopbaanadviseurs mensen ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken naar een (andere)baan en solliciteren. Mensen kunnen zich daardoor beter voorbereiden op een mogelijke overstap naar ander werk.

Aan het einde van het traject krijgt de deelnemer een ontwikkelplan mee, waarin acties staan die iemand kan ondernemen om beter voorbereid te zijn op de toekomst. Meer informatie is te vinden op de site van het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid.

Deel dit:
1 reactie

Rob Smits

vr 14 augustus 2020 15:49
Mooi bericht! NB In Zaandam Zuid werkt Bureau Voor Durf ook met deze kosteloze regeling! Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is! Interessant? Check dan: https://rob-smits.nl/loopbaan-lef/