Vacature/hulpvraag

Wij zoeken een vrijwilliger voor onze Raad en daadbalie voor 2 a 3 uur p/w

Geplaatst op 7 november 2023, 17:22 uur

Voor het Leger des Heils Geloven in de Buurt Korps Zaandam zoeken wij een vrijwilliger voor onze Raad en daadbalie voor twee á drie uur per week. Ben jij in het bezit van allround kennis over praktische zaken rondom post, administratie en financiële zaken? Dan zoeken wij jou!


Wie zijn wij?
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, en werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Voor meer informatie over de organisatie: www.legerdesheils.nl
Voor en door de buurt in Zaandam komen mensen samen die open staan voor elkaar en voor de buurt. Zij willen graag een bindende factor zijn en zo iets voor elkaar en de buurt betekenen. Bij ons korps in de Tuiniersstraat in Zaandam vinden naast kerkelijke- ook buurtgerichte activiteiten plaats. In de huiskamer zijn buurtbewoners hartelijk welkom om onder het genot van een kopje koffie/thee elkaar te ontmoeten en een praatje te maken. Er zijn wekelijks diverse activiteiten waar vrij aan kan worden deelgenomen.



Wat ga je doen?
Onze bezoekers kunnen bij jou terecht met vragen waar ze zelf niet uitkomen. Denk hierbij aan vragen zoals ‘Wat moet ik met deze brief?’ of ‘Ik kom er niet uit met…’. Dit kan bijvoorbeeld gaan over toeslagen, internet providers, uitkeringen, zorgverzekeringen, contact met de gemeente, DigiD, etc. Je hebt een hart voor mensen aan de randen van de samenleving. Mensen die er vaak alleen voor staan en het moeilijk vinden om hun administratie en financiën op orde te houden. Mensen die hier vragen over hebben, maar dit vaak (nog) niet durven te vragen. Je bent een waardevolle ondersteuning waarbij je uitgaat van zelfredzaamheid: je probeert de bezoeker te stimuleren en motiveren om zelfredzaam te zijn. Daarnaast onderhoud je contacten met ketenpartners en richt je je op preventie. Ook draag je zorg voor kwaliteit door korte verslaglegging en registratie van de hulpvragen. Je werkt zelfstandig en hebt nauw contact met de locatie leider. Je kunt daarnaast terugvallen op professionals binnen het Leger des Heils.



Hebben we je interesse gewekt en zie jij je in deze functie? Wacht dan niet en reageer direct!
Heb je vragen of wil je graag meer informatie neem dan contact op met:
Sjors Ouderkerken via mail sjors.ouderkerken@legerdesheils.nl of via telefoon: 06-83170028


Leger des Heils Korps Zaandam ‘Geloven in de buurt’
T (075) 616 41 08
A Leger des Heils Zaandam
Tuiniersstraat 32 | 1501 NK Zaandam
E korps.zaandam@legerdesheils.nl
W www.legerdesheils.nl/korpszaandam

Organisatie
Leger Des Heils Korps Zaandam
contactpersoon
Daniel Bastiaan
Ingangsdatum
In overleg
herhalend
2 a 3 uur per week. Waarschijnlijk in de ochtend
Beloning
Vrijwillig
Documenten
Deel dit: