Activiteit

Ultimate Frisbee Clinic op de Burcht

vrijdag 14 juni 2024 , 16:00 - 18:00 uur
Illustration

Kom vrijdagmiddag naar de Burcht, want dit is je kans om Ultimate Frisbee te leren kennen.
Je leert de verschillende worpen, zoals de side-arm, backhand en overhead. En spelen de teamsport Ultimate Frisbee. Het is gratis en geschikt voor volwassen en kinderen ( vanaf 8 jr)

Wat kun je verwachten?

De clinic richt zich op het aanleren en verbeteren van verschillende worpen, zoals de side-arm, backhand en overhead. Naast de techniek van het werpen, is er ook veel aandacht voor speltechniek en strategie. De nadruk ligt niet alleen op de fysieke vaardigheden, maar ook op de tactische aspecten van de sport.

Wat is Ultimate Frisbee?

Ultimate Frisbee is een dynamische en inclusieve teamsport waarin fair play en sportiviteit centraal staan. De sport wordt gespeeld met twee teams die elk proberen te scoren door de frisbee in de endzone van de tegenpartij te vangen. Eenmaal in schijfbezit mag een speler niet meer lopen totdat er is overgespeeld naar een teamgenoot. Dit vereist snelle passes en goed teamwork, terwijl teamgenoten door het veld rennen om zich vrij te spelen.

De sport kent varianten op zowel gras (7 tegen 7) als op zand (5 tegen 5), wat zorgt voor afwisseling en nieuwe uitdagingen. In Nederland zijn er nationale competities en internationale toernooien waarin teams hun vaardigheden met elkaar kunnen meten.

Doe mee!

Deelnemen aan de trainingen op het Hembrugterrein is gratis. Dit is een geweldige manier om een nieuwe sport te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en fit te blijven. Dus pak je sportschoenen, trek comfortabele kleding aan en kom vrijdag naar het Hembrugterrein. Mis deze kans niet om Ultimate Frisbee zelf te ervaren en misschien wel je nieuwe favoriete sport te ontdekken!


Praktische informatie:

Locatie: Beach op de Burcht, Zaandam

Tijd: Vrijdag, 16:00 -18:00

 Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Meenemen: Sportkleding & waterfles

<Meer info : www.FrisBi-nd.nl

hoi@Frisbi-nd.nl

Locatie
Burcht Zaandam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Omschrijving doelgroep 
Iedereen of je nu een doorgewinterde pro bent of nog nooit een frisbee hebt vastgehouden, deze trainingen zijn geschikt voor iedereen (vanaf 8 jaar).
Deel dit: