Organisatie

De Paaskerk, Zaandam

De geschiedenis van de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) te Zaandam begint in de jaren 1938 en 1939 toen er in Zaandam opwekkingssamenkomsten werden gehouden. In 1939 werd een “Vereniging tot Stichting van een Vrije Evangelische Gemeente “ opgericht. Op 5 juli 1942 was de VEG een feit. Via diverse locaties in Zaandam is de gemeente vanaf 29 mei 2005 gevestigd in de Paaskerk aan het Burgemeester ter Laanplantsoen.


VEG Zaandam richt zich op allerlei manieren op sociale ondersteuning in de wijk. Ondersteuning voor iedereen, gelovig of niet.


Elke vrijdag is er Lunchpunt. De vrijwilligers van de Paaskerk verzorgen een gratis lunch voor mensen in de buurt die samen lunchen leuker vinden dan alleen en graag buurtgenoten willen ontmoeten.


Het pastoraal team bestaat uit betrokken mannen, vrouwen en echtparen die je willen ondersteunen. Of je nu lichamelijk of geestelijk niet lekker in je vel zit. Je in omstandigheden terecht bent gekomen die je niet meer overziet, er zijn mensen die naast je willen staan, naar je willen luisteren en je vaak zelfs een stap verder kunnen helpen. Doe een beroep op één van de medewerkers van het pastoraal team.


Daarnaast werkt VEG Zaandam geregeld samen met het Sociaal Wijkteam om te helpen bij allerlei soorten hulpvragen.

Illustration
 
Deel dit: