Dit project is afgerond
Project

Toekomst Zuiddijk

Geplaatst op 23 december 2020, 15:26 uur

Wat gaat goed en wat gaat minder goed? Welke problemen ziet u en hoe kunnen we deze oplossen? Doel is te komen tot een gezamenlijk plan van aanpak. Samen maken we de Zuiddijk weer een fijne plek om te wonen en te werken. Dit project is gestart in 2020 en de laatste online wijkbijeenkomst was op 6 december 2021. Voor alle berichten en samenvattingen, zie de pagina: Zes online ZOOM wijkbijeenkomsten.

Toelichting

Opzet project:

Er zijn drie thema's bepaald

1. Schoon heel en veilig
De leefbaarheid: hoe wordt de dijk gebruikt? Wat is er voor nodig om te zorgen dat de openbare ruimte schoon, prettig en veilig is?

2. Zichtbare Zuiddijk
Eigenaarschap en ondermijning in de breedste zin van het woord - Zaken als leegstand, kamerverhuur, woningsplitsing, overbewoning ondermijnen de leefbaarheid. Wie heeft welke rol en verantwoordelijkheid hierbij?

3. Visie op de toekomst van de Zuiddijk
Wat voor een soort dijk willen we? Welke sfeer moet de dijk uistralen? Welke kansen biedt de bouw van ca. 7.000 woningen in de Achtersluispolder? De dijk is dan de verbinding van en naar het centrum. Hoe ziet de inrichting van de dijk er dan idealiter uit?

 

Gewenst resultaat 
De Zuiddijk een fijne plek om te wonen en te werken.
Klaar
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 20 projectupdates

Simone Ronchetti


In de zomer doet De Telegraaf verslag van 'De verbouwing van Nederland'. Wat doen transformaties met steden, dorpen, wijken?

Donderdag 14 juli stond onze Zuiddijk in de krant.

Download (afbeelding opslaan als...) om het hele artikel te kunnen lezen of ga naar Facebook Tussen Zuiddijk en Zaan

0
Open de update in eigen pagina

Simone Ronchetti


Door allerlei reden is dit project gestopt.

Wat niet betekent dat de Zuiddijk niet meer van belang is! Dit gebied is onder meer onderdeel van MAAK Centrum Oost, waar deelnemers voor de adviesgroep wordt gevraagd (zie Aanmelden adviesgroep) en het gebied is onderdeel van Zaandam-Oost (Het Volkshuisve...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
4 reacties

Ruut Willems

do 20 augustus 2020 12:43
Ik verwacht niet anders Annelies. Er is zoveel te doen over de Zuiddijk dat nu het moment is om je stem te laten horen. Bewoners, ondernemers en gemeente werken samen toe naar een aantrekkelijke en veilige Zuiddijk.

Joop Lodewijk

do 20 augustus 2020 20:39
Ik praat graag mee was er indertijd ook bij dat wij een rondje hebben gemaakt met de Burgemeester.En daarom praat ik graag mee over onder anderen de hoeveelheid kamer veerhuur.En het snel achteruitgang van de buurt

bericht verwijderd

Arjen Breur

di 22 september 2020 09:40
Ik heb alleen dit document kunnen vinden: Economisch-Ruimtelijke verkenning Noordelijke ZaanIJ oevers (bouwstenen voor een ontwikkelstrategie), maar dit stuk is uit 2017.
https://maakachtersluispolder.zaanstad.nl/system/attachments/files/000/001/216/original/20170424_ERverkenning_noordelijkeZaanIJoeve... lees meer

Simone Ronchetti

di 22 september 2020 09:53
Heb je al bij Wijkzaken en dan button MAAK.Achtersluispolder gekeken?