Project

Kinderraad Zaandam-Zuid

Geplaatst op 6 februari 2019, 10:48 uur

De Kinderraad is een soort van kleine ‘gemeenteraad’.  Het is een platform voor kinderen om hun mening te geven over hun wijk. En om activiteiten te organiseren voor hun wijk.

Toelichting

De Kinderraad bestaat uit kinderen van de drie basisscholen, Tamarinde, De Voorzaan en de Herman Gorterschool. Het is samengesteld met kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. De kinderen komen een keer in de maand bij elkaar en dan worden er verschillende onderwerpen besproken. Ook worden er bijvoorbeeld moodboards gemaakt over activiteiten in de wijk. Wat vinden zij van de door volwassenen bedachte activiteiten voor de jeugd?

 

Gewenst resultaat 
De uitkomsten worden opgepakt door bijvoorbeeld de Wijkmanager, het Jeugdteam, het Sociaal Wijkteam of komen zelfs bij gemeenteraadsleden terecht. De mening van de Kinderraad wordt echt serieus genomen.
Init.
Illustration
Foto van een bijeenkomst van de Kinderraad in november 2018.
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Irene Timmerman

Anders

Bij de laatste vergadering van de Kinderraad zijn we de wijk in gegaan om foto's te maken van de leuke en lelijke dingen in de wijk. Ook hebben we gesproken over pesten op social media. En we hebben gewerkt aan een logo voor de Kinderraad. Deze week gaan we een logo uitkiezen.

0
Open de update in eigen pagina

Irene Timmerman

Project volgens planning

16 april is de kinderraad naar het gemeentehuis geweest. We hadden hier een ontmoeting met de Burgemeester Jan Hamming en wijkwethouder Gerard Slegers.
De kinderen hebben veel vragen gesteld over veiligheid, zwerfvuil en discriminatie in Zaandam-zuid. De Burgemeester en wijkwethouder hebben echt de ...

lees meer
1
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Ruut Willems

wo 13 maart 2019 12:03
Super jongens en meisjes, dat jullie zo betrokken zijn bij de buurt en meedenken en doen om de buurt beter, leuker en veiliger te maken. Ik ben trots op onze kinderraad in Zaandam Zuid!