Activiteit

Recht uit het hart #fromhearttoheart

woensdag 15 maart 2023 , 19:30 uur
Illustration

Vrijwilligers en wijkbewoners branden lichtje voor slachtoffers en nabestaanden aardbeving Turkije en Syrië

De aardbeving in Turkije en Syrië heeft diepe indruk gemaakt, en nog steeds. Veel mensen hebben familieleden verloren. Om steun te betuigen branden vrijwilligers en medewerkers van het Sociaal Wijkteam op woensdag 1 maart om 19.00 uur een minuut lang een lichtje buiten bij de voordeur. Dit doen zij samen met buurtbewoners. Het initiatief komt van wijkbewoner/vrijwilliger Janna die actief is in wijkcentrum de Zuidhoek. 

Janna: “De afgelopen weken zijn er in heel het land mooie bedragen opgehaald door middel van verschillende initiatieven. Geweldig om te zien. Niet alle mensen zijn in de mogelijkheid om geld te doneren maar vaak willen zij wel iets doen. Daarom organiseren wij vanuit het Sociaal Wijkteam dit moment zodat iedereen op hetzelfde moment stil kan staan bij deze vreselijke gebeurtenis.

Wij roepen zoveel mogelijk mensen op om een lichtje te branden. Dit kan bijvoorbeeld met je mobiele telefoon, een (fiets)lampje of theelichtje. Men kan dit buiten bij de eigen voordeur doen, of gezamenlijk bij wijkcentrum de Zuidhoek. Iedereen is welkom. Het is natuurlijk ook mogelijk dat dit initiatief door andere wijken in Zaandam en Zaanstad  wordt opgepakt. Hoe meer mensen meedoen, hoe mooier het gebaar’’.  

Brand jij ook een lichtje?

Wanneer:
Woensdag 15 maart
Tijdstip: 19.30 uur (na afloop is er gelegenheid om samen soep te eten)
Waar: Bij de eigen voordeur, of sluit aan bij wijkcentrum de Zuidhoek (Wilgenstraat 11).

 

 

Locatie
Wijkcentrum de Zuidhoek
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: