Update

Samenvatting 30 november 2020

Geplaatst op 13 januari 2022, 15:31 uur

Hieronder de samenvatting van de derde ZOOM online wijkbijeenkomst op 30 november 2020.

Terugkoppeling acties en stand van zaken:

  • Zaan hotel gevel beplating is nu OK. Veilig, brandveilig en horecavergunning, na ingreep Rechter.
  • Kattegat is brandveilig. Misdaad Anoniem Melden - nu te laat, vogel is reeds gevlogen
  • Bulgaarse supermarkt: er is dagelijks contact met de eigenaar, er wordt bekeurd voor fout parkeren.
  • Met betrekking tot meldingen zijn er betere afspraken aan de achterkant gemaakt over het opvolgen en terugkoppeling naar de melder
  • Communiceren welke panden gesloten worden naar aanleiding van Meld Misdaad Anoniem
  • Ontwikkelingen en nieuws en andere activiteiten zijn te vinden op deze wijkwebsite
  • Vergunningen worden afgegeven op toetsing. Indien er aanleiding is voor oneigenlijk gebruik is melden de route. Aanpak is niet 1,2,3 geregeld, deze partijen hebben ook rechten. Dossieropbouw is dan noodzakelijk. In een filmpje leggen Marcel Groenendaal en Fons van Dongen uit hoe Team Wijkgerichte Overlast werkt. Filmpje staat hieronder.

Opgave:

De bewoners zien de Zuiddijk zoals de 9 straatjes in Amsterdam, speciaalzaken, ruimte voor gezellig en ontspannen wandelen. Zo hebben de IJs-en kaaswinkel potentie en dat is een goede start. Daarnaast leeft de wens voor een fietsstraat of ‘auto op bezoek’. Ook wordt geopperd om de Zuiddijk fysiek te blokkeren vanuit de Achtersluispolder. Dit laatste is volgens de gemeente geen oplossing. De bereikbaarheid opofferen is niet aantrekkelijk voor ondernemers. 

Toekomst visie

Aanpak:

In de detailhandel visie wil de gemeente de winkels behouden. Daarvoor is medewerking van eigenaren nodig. Ook een goede samenwerking tussen ondernemers is van groot belang bij de ontwikkeling van de Zuiddijk. 

Er  komt geen bewoning in de plint tot de werfstraat (Raadsbesluit). Dit biedt mogelijkheden voor het detailhandel gebied. De vraag is nog wel: Wie zijn de potentiële bezoekers en klanten straks? Niet de hele Zuiddijk zal winkelgebied worden. Compacter herschikken is de koers (verwijzing naar linten, dijken en paden op www.zaanstad.nl).

Bekijk de hele tekening

 


Illustration
 
Deel dit: