Blogpost

Ja hoor! Hèt gesprek over de Zuiddijk komt eraan!

Geplaatst op 9 augustus 2020, 10:02 uur

22 september a.s. is het dan zover. Na uitstel door het Coronavirus, gaat op 22 september het gesprek over de  Zuiddijk plaatsvinden. Ja het is duidelijk, er is al veel gefilmd, geschreven, gepraat, rondgelopen en besproken op en over de Zuiddijk.

Waarom dan nog een keer.........?

De meldingen kwamen vanuit allerlei hoeken en gaten in tijd en ruimte en leidden niet tot een integrale aandacht en aanpak. Dat moet en kan anders!

Op 22 september draait het om een totale inventarisatie van wat er speelt, hoe het speelt, waarom het speelt en wanneer het speelt. Alle betrokkenen die op de Zuiddijk wonen, verblijven, werken en ondernemen worden uitgenodigd om alle problemen rondom de leefbaarheid en veiligheid aan te kaarten en óók om te schetsen wat het toekomstbeeld van de dijk zou kunnen of moeten zijn. Met als doel dat in samenwerking met elkaar: bewoners, ondernemers en de gemeente, een plan van aanpak gemaakt wordt voor de Zuiddijk. Zowel voor de korte, middellange als lange termijn. 

De voorbereidingen zijn in volle gang en ik zal met regelmaat de ontwikkelingen op dit platform melden. Rondom vier thema's zullen op 22 september de gesprekken plaatsvinden. Vanwege de Corona maatregelen vinden de gesprekken grotendeels digitaal plaats. Voor een beperkt aantal mensen is het mogelijk om op de 22e september langs te komen in de Zuidhoek. Daarnaast komt er een livestream optie om de gesprekken te volgen, maar ook de mogelijkheid om digitaal vragen te stellen of situaties aan te kaarten via chat. Dit om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten deelnemen. We begrijpen dat het voor u niet altijd mogelijk is om op de 22e aan te haken of langs te komen. Daarom is het ook mogelijk, om nu al bij mij aan te geven,wat uw zorgen en wensen zijn voor de Zuiddijk en welke rol u zou willen spelen om dit aan te pakken, dan kan ik dat die dag doorgeven. U kunt dit sturen naar r.willems@zaanstad.nl 

Ik hoop u de 22e te zien: in levende lijve of digitaal!

 

Deel dit: