Blogpost

Coronavirus –eensgezind met elkaar!

Geplaatst op 15 maart 2020, 11:06 uur

Allereerst hoop ik dat het goed met uw gezondheid gaat! En waar dat minder het geval is dat u goed opgevangen of verzorgd wordt.
 
Het coronavirus veroorzaakt veel onrust en in sommige gevallen ook impulsieve reacties zoals het hamsteren van levensmiddelen. Dat is niet nodig en onwenselijk nu we voor de uitdaging staan om vooral solidair te zijn met elkaar. Ik vind het schrijnend te lezen dat er al tekorten zijn bij de voedselbanken.
 
Op het stadhuis en in de wijkcentra zijn adequate acties genomen om mee te helpen het virus te vertragen en op langere termijn te verzwakken of uit te bannen. Dit betekent dat het stadhuis wel open is.  Ook betekent het dat veel collega’s verzocht is om waar mogelijk thuis te werken. Voor de wijkcentra betekent dit dat deze gesloten zijn. e Sociale Wijkteams zijn nog uitsluitend telefonisch of via de mail bereikbaar.
 
De impact van alle ontwikkelingen en ingrepen rondom dit virus zijn groot en tal van overleggen, bijeenkomsten en andere activiteiten worden uitgesteld en soms afgesteld. We proberen zo goed als mogelijk te anticiperen op recente ontwikkelingen en data die inzicht geven in de ontwikkeling van besmettingen en wat daarin het advies is.
 
Nog niet alle bewoners van Zaandam Zuid zijn op de hoogte van hun eigen wijkwebsite www.zaandamzuid.info
Daarom vraag ik u om uw buren en andere bewoners van Zaandam Zuid te wijzen op de site van, voor en door bewoners. Zo kunnen we elkaar op de hoogte houden over de ontwikkelingen van het coronavirus en andere zaken die in de wijk spelen.
 
Indien u zich zorgen maakt of vragen hebt, stelt u ze gerust! Dan zal ik daarop reageren. Zo houden we samen de wijk gezond, veilig en op orde en zorgen we goed voor elkaar.
 

Graag verwijs ik in deze ook nog naar de site van zaankanters voor elkaar. www.zaankantersvoorelkaar.nl en www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl 

Daar kunt u bewoners ondersteunen door boodschappen te doen of anderszins te helpen en ondersteunen. 

 

Illustration
 
Deel dit: