Blogpost

Facebook

Geplaatst op 27 december 2019, 11:35 uur

Ik ben niet van Facebook. Ik weet dat iedereen z’n Facebook heeft openstaan en dat het de kortste weg is naar contact.
Facebook is een multinational die probeert zo veel als mogelijk informatie te verzamelen en waar het kan dit te gebruiken voor commerciële doeleinden. Daarnaast is mijn privacy niet vanzelfsprekend gewaarborgd. Vorige week nog lagen 267.000.000 gegevens van Facebook gebruikers op straat zijn komen te liggen. Voor mij de redenen om me niet aan te melden op Facebook.
Daarnaast is het vaak een plek waar feitelijke informatie ondergeschikt lijkt en de emotie de boventoon voert. En dat leidt niet altijd tot zinvolle en boeiende discussies of uitwisseling van informatie.
 
www.zaandamzuid.info is een site van Gebiedonline, een coöperatie die het beheer voert over de applicatie die door Crossmarx Applicatie Platform is ontwikkeld. Bij Crossmarx is de drijfveer om mensen met elkaar te verbinden en problemen en oplossingen samen te brengen. Privacy staat hoog in het vaandel bij Gebiedonline getuige de mogelijkheid om binnenkort met IRMA in te loggen. (IRMA biedt een oplossing om op een privacy-vriendelijke manier in te loggen. Zie ook *)
 
Daarom ben ik actief op www.zaandamzuid.info.
Je privacy is optimaal gewaarborgd. De afspraak om eerst een foto te uploaden om te kunnen posten vind ik een ook nog een belangrijke reden. Zo leren we elkaar immers kennen. Tot slot heeft Simone Ronchetti, een bewoonster het beheer over de site. Al met al redenen waarom ik niet op Facebook zit en wel op zaandamzuid.info
 
Overigens is de site zaandamzuid.info nu wel op Facebook aangemeld zodat u makkelijker kennis kunt maken en nemen van wat er in uw wijk allemaal gebeurd en wat ik te melden heb als wijkmanager.
 
*Voor meer informatie over IRMA zie https://privacybydesign.foundation/irma/

Deel dit: