Blogpost

Activiteiten en informatie delen

Geplaatst op 31 mei 2019, 13:23 uur

De wijkwebsite is alweer enkele maanden in de lucht en zo’n 150 bewoners, organisaties, ondernemers en professionals hebben zich op de site aangemeld.
Sommige posten hun activiteiten, anderen ontvangen de nieuwsbrief en weer anderen zijn gewoon aangemeld. En de site www.zaandamzuid.infois altijd te bezoeken door iedereen die op zoek is naar informatie, activiteiten of nieuwsgierig is naar wat er speelt of zelf iets wil delen over de wijk.
De resultaten zijn tot nog toe prima. Nog lang niet alle bewoners bezoeken de site en wellicht is nog onvoldoende duidelijk wat de site te bieden heeft voor de bewoners van Zaandam Zuid. We verwachten dat hier langzaamaan verandering in komt. Immers het is de site voor en van de bewoners, ondernemers en professionals.
 
Communicatie en informatie zijn 2 belangrijke onderwerpen die voortdurend aandacht vragen. Hoe kan de verbinding tussen bewoners onderling en gemeente en bewoners verbeterd worden? Wat leeft er in de wijk en hoe kunnen we daar samen een oplossing voor bedenken en er ook samen aan werken. Dat is een van de redenen dat de site specifiek voor Zaandam zuid is ontwikkeld.
 
Daarnaast is de site hèt informatiekanaal voor de activiteiten die in de wijk plaatsvinden. Dat kunnen activiteiten zijn van de Paaskerk, het Sociaal Wijkteam, de wijkcentra, het leger des heils of van initiatieven van buurtbewoners.
Zo organiseert wijkcentrum De Dirk Prins in de zomer weer op de woensdagmiddagen kinderactiviteiten en bieden zij al sinds jaar en dag tal van activiteiten voor jong en oud aan. Het nieuw wijkcentrum de Zuidhoek begint ook steeds meer vorm en inhoud te krijgen. Zo is onlangs de activiteit boksen gestart (inmiddels wegens succes al uitgebreid naar 2 groepen op de dinsdag) en is koken met kinderen ook al uitgebreid naar 2 groepen. Er wordt elke woensdag verse soep gemaakt en de zogenoemde Fissa party’s voor jongeren tot 16 jaar trekt steeds meer bezoekers en lijkt in een behoefte te voorzien.
Let dus goed op de activiteitenagenda zodat je niets mist!
 
Tal van vrijwilligers zijn, vaak met ondersteuning van het wijkteam, actief met het organiseren van activiteiten in de wijk. Dit zijn mooie ontwikkelingen die goed zijn voor de wijk en de bewoners. Heeft u nog ideeën, vragen, opmerkingen of wilt u iets organiseren of bespreken?

Deel dit: