Blogpost

In gesprek met elkaar op zaandamzuid.info

Geplaatst op 8 mei 2019, 08:53 uur

Op zaandamzuid.info kun je in gesprek gaan en oplossingen zoeken, met elkaar. Door te vragen, te onderzoeken, te delen, te bespreken. Zodat we in verbinding komen en blijven. Vanuit de verbinding groeit het vertrouwen en nemen we uiteindelijk samen verantwoordelijkheid voor onszelf, elkaar, de straat, de buurt, de wijk en de stad.
 
Ik maak gebruik van zaandamzuid.info omdat Ik geloof in de dialoog, in het gezamenlijk nemen van verantwoordelijkheid en elkaar aanspreken en ondersteunen waar het nodig is.
 
Dit is dan ook de reden waarom ik geen lid ben van andere sociale media waar vaak óver in plaats van mèt elkaar gesproken wordt. Een communicatie platform moet geen uitlaatklep zijn of een manier om te wijzen naar de ander, het gezamenlijke gesprek te vermijden en de verantwoordelijkheid af te schuiven op wie het maar horen en voelen moet.
 
Het vraagt wel enige moed om je mening te laten horen en daar ook weerwoord op te durven ontvangen. Het vraagt om verantwoordelijkheid te nemen om mee te doen. Het vraagt bereidheid om te willen weten hoe het werkelijk zit. Het vraagt lef om je te realiseren dat je zelf ook een rol hebt in het héle verhaal.
 
Aan de andere kant geeft het verbinding met je omgeving en ook voldoening omdat je gehoord wordt. Het geeft een gevoel bij te dragen aan een andere, een betere en respectvollere omgang met elkaar en met jezelf. Het geeft je een ander inzicht hoe de vork in de steel kan zitten. Het geeft een gevoel van trots dat je ook echt meedoet en invloed hebt.
 
Op zaandamzuid.info kun je in gesprek gaan en oplossingen zoeken. Vanuit de verbinding groeit het vertrouwen en nemen we uiteindelijk samen verantwoordelijkheid voor onszelf, elkaar, de straat, de buurt, de wijk en de stad.
 
Hoe mooi is dat!

Deel dit: