Blogpost

thema's in de wijk, samenwerking en afstemming

Geplaatst op 15 maart 2019, 14:45 uur

Afgelopen week vond de 2ebijeenkomst plaats tussen de verschillende organisaties in Zaandam Zuid om te bespreken welke onderwerpen in de wijk urgent aandacht vragen. Doel is om nog beter samen te werken aan thema’s die in de wijk spelen en activiteiten af te stemmen. In het eerste overleg begin dit jaar kwam naar voren dat verbinding een belangrijk aandachtpunt is. Verbinding, tussen de bewoners onderling, tussen de partijen in de wijk en tussen bestuur, partners en bewoners. De wijkwebsite www.zaandamzuid.nlis een aanzet om hierin de eerste stappen te zetten. Daar kun je alle informatie vinden over de wijk, over partners en hun aanbod en activiteiten, initiatieven van bewoners, informatie van de gemeente en vraag en aanbod van diensten en producten.
In het tweede overleg, afgelopen dinsdag, zijn 3 actuele en urgente thema’s voor de wijk benoemd. De signalen uit de wijk zijn hierbij leidend geweest. Dit zijn veiligheid, armoede en eenzaamheid. Met het benoemen van deze thema’s alleen zijn we er nog niet. Tijdens het volgende overleg, eind april, zullen alle partijen op elk thema een activiteit voorstellen. Daarnaast bespreken we hoe deze activiteiten worden georganiseerd en wie daarbij het voortouw nemen. Zo verwachten we bij te dragen aan de ontwikkeling van de wijk.
De deelnemende partijen aan dit overleg zijn momenteel: Sociaal Wijkteam, Jeugdteam, Didf, Alwaan, Mennistenerf, Straathoekwerk, Leger des Heils, Politie, wijkcentrum Dirk Prins en wijkcentrum de Zuidhoek. In mei staat een bewonersbijeenkomst gepland waar we u willen bij praten over de activiteiten, de thema’s en de initiatieven.

Deel dit: