Bericht

Zaanse Zwerfvuilestafette op 16 februari gestart bij Wijkcentrum De Zuidhoek

Geplaatst op 20 februari 2019, 15:28 uur

Op zaterdag 16 februari jl. waren de vrijwilligers van de Zaanse Zwerfvuilestafette te gast bij Wijkcentrum De Zuidhoek. De groep vrijwilligers van de Zwerfvuilestafette trekt maandelijks door een andere wijk on zwerfafval op te ruimen, en deze keer was Zaandam Zuid aan de beurt. In het prachtige wijkcentrum werden de deelnemers rond 09.45 uur gastvrij onthaald met koffie en thee.

Na de koffie ging het de wijk in, en wat hebben ze het getroffen met het weer! De vrijwilligers hadden eer van hun werk! Zo vol en zwaar waren de zakken, dat de deelnemers behoorlijk moesten sjouwen. Gelukkig waren er deze keer twee fonkelnieuwe karretjes om de volle vuilniszakken te vervoeren. Die kwamen heel goed van pas!

Ook buurtbewoners hadden de weg naar het wijkcentrum gevonden om mee te helpen met het ruimen van zwerfvuil. Heel fijn om te merken dat de publiciteit rond de zwerfvuilestafette kennelijk mensen aanspreekt. In totaal waren zo’n dertig mensen actief, die gezamenlijk ongeveer 35-40 volle zakken zwerfvuil mee terugbrachten. En dan stonden er langs de weg ook nog wat zakken te wachten om opgehaald te worden.

De lunch was prima verzorgd door de vrijwilligers van wijkcentrum De Zuidhoek. Zij hadden gekozen voor een buffet, waar naar hartenlust kon worden gekozen uit verschillende soorten brood en beleg. Ook de dorstige mens kwam helemaal aan zijn trekken.

Tegen 13.00 uur was iedereen zo’n beetje klaar met eten en verliet men voldaan het wijkcentrum om te gaan genieten van de rest van de mooie zaterdag. Met dank aan de vrijwilligers van wijkcentrum De Zuidhoek voor de goede verzorging!

Deel dit:
1 reactie

Simone Ronchetti

wo 20 februari 2019 15:45
Het was een fantastische ochtend! Volgende keer wil ik ook wel zo'n karretje :-). En..... misschien komt er wel een mini-estafette, alleen in Zaandam-Zuid. Daar gaan Jamila, Marijke en ik nog eens over sparren.