Gabriël de Graauw

Professional
Wie is Gabriël?

Ik woon sinds kort in Centrum Oost, het gebied waar ik ook voor werk, aan de Peperstraat. Dat is een tijdelijk huis. Eerder woonde ik in Den Haag, dus dit is wel even wennen. Maar leuk en praktisch om dicht bij mijn werk te wonen.

Mijn werk en hobbies

Bij de gemeente Zaanstad werk ik aan het programma MAAK.Zaanstad als communicatie-adviseur. Zoals in Centrum Oost, waar we werken aan een toekomstperspectief en aan een strategie om de toekomstplannen ook te realiseren. Je kunt me dus ook regelmatig vinden in het MAAK.pand aan de Peperstraat. Daarnaast werk ik ook in andere delen van Zaanstad.


 

Mijn omgeving

Wat ik waardeer in Centrum Oost is te veel om op te noemen! De Zaan staat natuurlijk op nummer 1.
Maar auto's zijn niet mijn lievelingsuitzicht, wat mij betreft mogen die zoveel mogelijk wegblijven. Zeker van de kant van de Zaan. Wat mij betreft komen er wat mooie wandelroutes in de plaats van al die parkeerplekken - lekker ook ook hard te lopen aan de Zaan, net als nu al aan de kant van De Fabriek.

Een plek die ik ook leuk vind om te komen is de Zuiddijk. Vooral nu er een ijsboetiek is gekomen. ;-)

Mijn droom

Ik hoop dat we in het gebied waar ik aan werk, aan de oostkant van de Zaan, de komende periode grote verbeteringen gaan zien. Er zijn echt veel plekken daar die beter kunnen. Daar wil ik aan bijdragen. En ik vind het geweldig om te zien dat ook de eigenaren van gebouwen, een aantal bewoners en ondernemers en mijn collega's daar stevig hun schouders onder zetten.

Spannend vind ik het ook, want grote veranderingen in je omgeving, daar is niet altijd iedereen even blij mee. Vooral niet op korte termijn. Want dan levert het ook best wat ongemak op: bouwwerkzaamheden, opeens een ander uitzicht of nieuwe regels, nieuwe mensen in de buurt... ik hoop dat we zoveel mogelijk mensen uit Zaandam-Zuid en uit heel Zaanstad op een goede manier kunnen betrekken bij al die ontwikkelingen, en er samen een mooi(er) stukje Zaanstad van maken.