Blogpost

Met burgemeester en politiechef door de wijk

Geplaatst op 20 augustus 2020, 17:44 uur

Afgelopen maandag samen met de burgemeester en de politiechef rondje door de wijk gemaakt en met bewoners een rondgang gemaakt over de Zuiddijk en omgeving.
Het is altijd weer verfrissend om met bewoners in contact te zijn en te luisteren naar wat er speelt. En, hoe we daarin gezamenlijk actie kunnen ondernemen om specifieke situaties te verbeteren. De Zuiddijk blijft veel aandacht vragen bij bewoners en ondernemers. En dat is ook terecht. De videofilmpjes op deze site maken dat duidelijk en ook de vele meldingen die over de Zuiddijk binnenkomen. Zie hiervoor: https://zaandamzuid.info/hetgeluidvanzaandamzuidWat nog onvoldoende bekend is bij veel bewoners is dat er op 22 september een bijeenkomst gepland staat waarin de Zuiddijk breed onder de loep wordt genomen. Wat is er nodig om de dijk weer een fijne en veilige dijk te maken? Hoe ziet die dijk er dan uit op termijn en hoe kunnen bewoners en ondernemers dat samen met de gemeente realiseren. Houdt u dus deze site in de gaten want u kunt meepraten over de Zuiddijk.  Bewoners op en rondom de Zuiddijk krijgen ook nog een uitnodiging in de brievenbus.

Wat ook aan de orde kwam was het groen in de wijk, het snoeienen wat daarin nu wel en niet gedaan wordt. Vaak blijkt dat toch nog onduidelijk. Bijgaand vindt u een filmpje waarin wordt uitgelegd wat er gedaan wordt: https://buitengewoon.zaanstad.nl/groen/grasmaaien

bekijken. Heeft u toch nog vragen dan hoor ik dat graag. 
Maandag is er weer een spreekuur met wijkwethouder Gerard Slegers. Wilt u iets bespreken of heeft u een idee voor de wijk? Meld u dan aan! 

Deel dit:
2 reacties

Joop Lodewijk

za 25 juli 2020 08:23
Een beetje slordig als je niet eens de dag weet. Komt niet geloofwaardig over op deze manier het was Woensdag 22-7-2020
Ik mis in het verhaal de vrachtwagens en bussen in de buurt De grote hoeveelheid kamerverhuur te veel mensen op een gepakt Vervuiling van de wijk Containers noem zo maar op.Ik had ju... lees meer

Ruut Willems

za 25 juli 2020 11:21

Ruut Willems

za 25 juli 2020 11:23
Dag Joop,
Dank voor je reactie! Ik vind dat je de vergissing in dag wel heel belangrijk maakt. ik heb me vergist en dat is spijtig. Het was overigens niet woensdag maar dinsdagmiddag 21 juli dat ik met de burgemeester en politiechef de wijk bezocht heb en een rondje gemaakt heb met bewoners.
De zuiddi... lees meer