Blogpost

Voorzaan Vooruit

Geplaatst op 15 november 2019, 11:54 uur

Tijdens mijn vakantie is er een en ander gebeurd op de basisschool de Voorzaan. Verschillen van mening tussen ouders en school over wijze van lesgeven, het corrigeren van gedrag van leerlingen. Door een gebrekkige communicatie tussen school en ouders is de zaak geëscaleerd. Afgelopen maandag heb ik met de directie gesproken om te horen wat de stand van zaken is zodat ik begrijp hoe omgegaan wordt met de situatie.  
 
Dit is de stand van zaken: naar aanleiding van een formele klacht van een aantal ouders heeft het bestuur van Zaan Primair een onafhankelijk onderzoek laten instellen naar de inhoud van de klachten. De uitkomst van dit onderzoek wordt in de komende weken verwacht. Naar aanleiding van de bevindingen zullen conclusies getrokken worden en kan de rust weer hersteld worden.
 
Het is jammer dat er onvoldoende of niet adequaat is gereageerd op signalen over de onrust die onder de ouders is ontstaan en de daarbij horende verschillen van mening. Dit betreurt de directie en heeft daarom per direct een klankbordgroep van oudersopgericht om schoolzaken, ontwikkelingen en het verbeteren van de onderlinge communicatie te kunnen bespreken en actie te ondernemen waar het kan en waar het moet.
 
Als u wilt reageren kunt u dat hieronder doen. Wilt u liever persoonlijk reageren dan kan dat door naar mij te mailen r.willems@zaanstad.nl

 

Deel dit: