Nieuw bericht

Ouder worden in de wijk en docuserie van start.

geplaatst op 8 november 2019, 14:02 uur, door Ruut Willems

Ouder worden in de wijk

Op 18 november is er in Wijkcentrum de Zuidhoek een bewonersavond voor 60 plussers. Doel is om samen met de bewoners de belangrijkste speerpunten te bepalen waar nu en de komende jaren de meeste aandacht naar moet uitgaan
We zijn nieuwsgierig naar de beleving en de aandachtpunten die door deze bewoners naar voren worden gebracht. In de agenda op deze site kunt u meer informatie vinden over de bijeenkomst die op 18 november plaatsvindt. 
 
De beweegplek voor ouderen die in de zomer aan de Straat Davis is geopend, is een groot succes. Onder begeleiding van het sportbedrijf hebben tal van ouderen gebruik gemaakt om te bewegen in de openbare ruimte. Als ik er zo door de weeks langs fiets zie ik dat er ook flink gebruik wordt gemaakt van de apparatuur door buurtbewoners en jongeren. De ondersteuning door het sportbedrijf is nu gestopt in verband met het weer en de komende winterperiode. In het voorjaar ga ik weer bespreken hoe ondersteuning kan plaatsvinden. Dat zal dan rond april zijn.
 
Docu-serie

Inmiddels is filmmaker Tinus Kramer samen met Simone Ronchetti gestart met een docu-serie over de wijk Zaandam Zuid. Het gaat hier om de persoonlijke verhalen van jullie, de bewoners van Zaandam Zuid. Hoe ervaren jullie de wijk? Wat is er bijzonder aan de wijk?  Wat maakt het leuk om in de wijk te wonen, maar ook: waar storen jullie je aan? 
 
De diverse filmpjes zullen vanaf januari 2020 iedere twee weken uitsluitend op deze website te zien zijn. Het doel is aan de ene kant om elkaar en de wijk beter te leren kennen. Aan de andere kant om de verhalen te delen met medewerkers op het stadhuis, zodat een breder beeld ontstaat wat er speelt in de wijk. En hoe de beleving en reactie van de bewoners is op wat er speelt in de wijk en/of in hun persoonlijke situatie. Hoe gaan zij daar mee om? 
 
Als u ideeën heeft voor de filmpjes, of interesse heeft om hieraan mee te doen, dan kunt u mij dat laten weten. U kunt dat doen door hieronder te reageren of door mij een mail te sturen.
 
Tot slot nog de verbouwing van wijkcentrum de Zuidhoek aan de Wilgenstraat 11:
Het wijkcentrum wordt momenteel verbouwd en aangepast. Het Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid zal per 1 februari 2020 zijn intrek nemen op de bovenste etage. Ook de beneden etage wordt aangepast. Hierdoor ontstaat een nog aantrekkelijker ontmoetingsplek voor àlle buurtbewoners. De verbouwing zal eind dit jaar klaar zijn.