Blogpost

De zomer voorbij

Geplaatst op 30 augustus 2019, 07:15 uur

Woensdag is de ouderen beweegplek aan de Straat Davis geopend. 42 ouderen waren aanwezig om de opening door Wijkwethouder Gerard Slegers bij te wonen. Daarna werden de apparaten uitgeprobeerd onder leiding van drie medewerkers van het sportbedrijf. Vanaf volgende week kan er op de woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur onder leiding van het sportbedrijf gebruik gemaakt worden van de apparaten.
 
Het is bijna september en de Dam tot Dam loop dient zich al weer aan. Dit feestelijke gebeuren vindt plaats door een mooie samenwerking en inzet van de organisatie Le champion en bewoners en ondernemers. De organisatie heeft nog ruimte voor verschillende vrijwilligers die graag mee willen helpen om deze manifestatie weer tot een groot succes te maken. Voor meer informatie zie: https://zaandamzuid.info/vraag/1533/dam-tot-damloop--beleef-het-als-vrijwilliger-
 
Afgelopen week ben ik in gesprek geweest met de corporaties ZVH, Rochdale en Parteon om te spreken over sociaal beheer van complexen, onderhoud en samenwerking in het kader van herinrichtingsprogramma’s die in Zaandam Zuid die voor 2020 - 2021 op de agenda staan.
Omdat de corporaties nog niet aangemeld zijn op de wijkwebsite heb Ik hen gevraagd zich aan te melden zodat zij relevante informatie voor de bewoners van Zaandam Zuid kunnen delen. Dit kan dan direct op deze site of anders via een link naar de site van de corporatie. Zo kan de wijkwebsite weer verder uitgroeien naar hèt informatiekanaal van, voor en door de bewoners van Zaandam Zuid.
 
Volgende week staat een gesprek gepland met bewoners en enkele collega’s van mij die zich bezighouden met overlast gevende jongeren. Soms lopen de gemoederen hoog op en is het goed om het gesprek met elkaar aan te gaan en de situatie te bespreken, oplossingen te bedenken en de rust en leefbaarheid voor alle bewoners, jong en oud te herstellen.

Deel dit: