Blogpost

Stadhuiscollega’s naar de wijk

Geplaatst op 2 augustus 2019, 08:14 uur

Met enige regelmaat nodig ik collega’s uit om in de wijk te komen kijken en praten. Soms ook vragen ze zelf om eens kennis te maken met een buurt of wijk. Het is goed dat collega’s op het stadhuis meer de wijk ingaan en zien, ervaren en horen wat de stand van zaken is in de wijk. Enige tijd geleden fietste ik met concerndirecteur Maatschappelijke Ontwikkeling Irma Stroet door de wijk. Onderweg bezochten we locaties en vertelde ik over hoe we in Zaandam Zuid werken aan thema’s, hoe de wijk ontwikkelt, wat de dilemma’s en knelpunten zijn en de stip op de horizon.

We bezochten Centrum Oost in het kader van Maak Zaanstad en hoe dit deel van de wijk de komende 20 jaar zal veranderen. En, over hoe heel Zaandam Zuid kan meeprofiteren van deze ontwikkelingen. Verder bespraken we de komst van het meisjesinternaat van Mizaan dat zich binnenkort gaat vestigen aan het spitsbergen. Hoe de discussie binnen de gemeente hierover is verlopen en heeft geleid tot duidelijke afspraken met Mizaan om naar buiten te treden en actief te zijn in en voor de wijk. In totaal hebben we zo’n 2 ½ uur in Zaandam Zuid gefietst.
 
Aan de andere kant nodig ik ook bewoners soms uit om naar het stadhuis te komen om hun verhaal te houden. Dan gaan bewoners het gesprek met collega’s aan zodat er meer gevoel ontstaat over wat bewoners bezighoudt, waar zij zich zorgen over maken en waar zij blij van worden.
 
Langzaam maar zeker werken we zo aan de stad waarbij het dagelijkse leven in de wijk zowel buiten als binnen het stadhuis bekend is. Zo kan er nog beter ingespeeld worden op wat nodig is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deel dit: