Blogpost

Zaandam Zuid Vooruit .... We stijgen!

Geplaatst op 5 juli 2019, 12:12 uur

Zaandam Zuid is voor het eerst sinds 2011 weer aan het stijgen in de beleving van de bewoners ten opzichte van geheel Zaanstad. In 2011 was de cirkel nog grotendeels groen, ja, zelfs op onderdelen donkergroen. Vanaf dat moment is de waardering elke 2 jaar afgenomen tot een dramatisch dieptepunt in 2017 toen bijna alle onderdelen onder gemiddeld waren.

De wijkenmonitor 2019 laat zien dat er de afgelopen 2 jaar een en ander is veranderd. En dat is mooi nieuws voor de bewoners en de wijk. Het betekent dat we met z’n allen op de goede weg zitten en de goede dingen doen om de wijk te verbeteren. Enkele voorbeelden zijn het nieuwe wijkcentrum de Zuidhoek, minder overlast van jongeren, een kinderraad, een wijkinformatie website en een verbetering van de samenwerking tussen de partners in de wijk. En, nog belangrijker, zijn de vele activiteiten die door de bewoners worden ondernomen waardoor er weer energie in de wijk wordt geblazen. Ook de meldingen van bewoners worden beter opgepakt waar het kan en waar dat niet mogelijk is wordt teruggekoppeld wat daarvan de reden is. Als we zo doorgaan met z’n allen voorzie ik in de wijkenmonitor van 2021 nog meer groene thema’s, nog meer vertrouwen en nog meer energie en verbinding in de wijk.

Chapeau Zaandam Zuid!
 
Wilt u ook meehelpen om de wijk nog mooier, fijner en leuker te maken?  Twijfel dan niet en neem contact op met een van de partners in de wijk of met mij. We denken graag met u mee om uw initiatief te realiseren.

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Nienke Glorie

ma 8 juli 2019 09:19
Top!