Blogpost

Focus

Geplaatst op 26 april 2019, 13:24 uur

Enige tijd geleden heb ik geschreven over belangrijke thema's in de wijk zoals die door de partners worden benoemd; eenzaamheid, veiligheid en armoede. Doel is om nog effectiever samen te werken en de afstemming te verbeteren.

Binnen de gemeente is een zelfde ontwikkeling aan de gang. Daarbij is het uitgangspunt 'wijkgericht werken aan de opgaven voor de stad'. Het is nog niet altijd vanzelfsprekend dat door de verschillende afdelingen op eenzelfde wijze naar de stad, de wijk en de buurt gekeken en/of geacteerd wordt. Door het thema 'focus op de wijk' is een start gemaakt om met de verschillende collega's op het stadhuis in gesprek te gaan over de stand van zaken in de wijken, waaronder ook Zaandam Zuid.

Door te onderzoeken hoe de verschillende afdelingen naar de wijk kijken kunnen we beter begrijpen waarom de samenwerking zo nu en dan stroef verloopt. En wat er nodig is om optimaal dienstbaar te zijn aan de stad en de bewoners.

Informatie, communicatie en wijkgericht werken zijn enkele thema's die als focus werden genoemd om aan te werken en deze te verbeterenin Zaandam Zuid. De wijkwebsite www.zaandamzuid.info is hiervan al een voorbeeld. Door de site kunnen bewoners meedenken over de wijk, aangeven wat hen bezighoudt en ook reageren op activiteiten, berichten en projecten. En zo kunnen mijn collega's ook weer meedenken over en meedoen in de aangedragen situaties, wensen en knelpunten. 

De site is geen wondermiddel maar wel een optie om meer en beter met elkaar het gesprek te voeren over de wijk. Wat kan anders en moet beter. Wat daarvoor nodig is en wie daarin welke bijdragen kan leveren. Ik hoop dan ook dat u actief gebruik gaat maken van de site en mee wilt doen om samen met ons de wijk beter, veiliger en vertrouwder te maken. 

Deel dit: