Blogpost

Jongeren feest (12 t/m 16 jaar) krijgt vervolg

Geplaatst op 19 april 2019, 16:57 uur

Het 1e Fissa feest voor jongeren dat op 1 maart jl. plaatsvond in de Zuidhoek krijgt een vervolg. In overleg met jongerenwerk, beheer van de Zuidhoek, de wijkmanager en de organisatoren staat het 2e feest gepland op 17 mei. Vlak voor de zomervakantie staat de laatste Fissa Party in de planning.

De organisatoren zijn bevlogen ouders die iets willen betekenen voor de doelgroep 12 – 16 jaar. Zij initiëren de activiteit om jongeren in deze leeftijdsgroep iets te bieden en daarnaast om hen mee te nemen in het organisatieproces zodat zij leren om op termijn zelf feestjes te organiseren.

Daar zal altijd nog ondersteuning bij nodig zijn. Doel is wel om de activiteit steeds meer zelfstandig, dus los van de initiatiefnemers, te organiseren. Het zou leuk zijn als ouders hierin een bijdrage leveren. Bij deze dan ook een uitnodiging aan alle ouders met kinderen in de leeftijd van 12 – 16 jaar! Natuurlijk geldt deze uitnodiging ook voor andere bewoners die actief willen ondersteunen.

Langzaam maar zeker krijgt de Zuidhoek een breder aanbod voor alle doelgroepen. Zo zijn onder andere klaverjassen en de wereldkeuken van start gegaan, koken met kinderen, taarten bakken met een smalle beurs en wordt er elke woensdag eigen gemaakte soep voor 1 euro  aangeboden.

Niet alleen in de Zuidhoek kunt u terecht voor steeds meer activiteiten. De Dirk Prins biedt al sinds jaar en dag een veelheid aan activiteiten voor jong en oud. Zaandam Zuid wordt langzaam aan weer een bruisende wijk.

Heeft u ideeën voor activiteiten? Of wilt u wel iets betekenen voor de wijk? Laat het mij weten dan gaan we samen onderzoeken wat mogelijk is.  

 

Deel dit: