Blogpost

Kinderraad Zaandam Zuid komt naar het Stadhuis

Geplaatst op 5 april 2019, 14:05 uur

De kinderraad komt naar het stadhuis. Dit is een lang gekoesterde wens van de kinderen om in gesprek te gaan met de burgemeester Jan Hamming en de wijkwethouder Gerard Slegers. Deze afspraak is vanwege drukke agenda’s al een keer uitgesteld. En nu is het dan eindelijk zover. De burgemeester en wijkwethouder verheugen zich op de komst van de kinderen uit Zaandam Zuid. Ook de begeleidster van de kinderraad, Irene Timmerman, en de kinderombudsman, Doby van den Eijkhof zullen aanwezig zijn.
Zo'n 12 kinderen uit de groepen 6 / 7 en 8 worden, op dinsdag 16 april, in de namiddag op het stadhuis verwacht. Ze brengen een bezoek aan de raadzaal, de Burgemeester en Wethouders kamer en tot slot krijgen ze een korte rondleiding door het stadhuis.
Onderwerpen van gesprek zijn onder andere veiligheid, pesten en groen in de wijk. Punten die naar voren zijn gekomen tijdens het Kinderlagerhuisdebat dat vorig jaar gehouden is.
 
Zaanstad is een zogenoemde JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) stad. Dit betekent dat er geen frisdrank, koek of snoep aanwezig is tijdens het gesprek in de B&W kamer (in de raadzaal mag niet gegeten of gedronken worden). Wel is er heerlijk fruit en water met verschillende smaakjes.
 

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Simone Ronchetti

vr 5 april 2019 16:49
Top!