Blogpost

Beweegtoestellen voor ouderen

Geplaatst op 29 maart 2019, 08:23 uur

Bewegen in de openbare ruimte is nog geen vanzelfsprekendheid in Zaandam Zuid. Zeker niet voor de oudere bewoners in de wijk. Afgelopen donderdag heb ik, samen met partners in de wijk, gesproken over het plaatsen van beweegtoestellen voor ouderen aan de Straat Davis naast de kinderspeeltuin en het Cruyff Court. Het is een prima plek omdat daar dan voor alle leeftijden naast elkaar ontmoeten ook iets te bewegen is.
 
Welke toestellen er uiteindelijk gaan komen zal door de gebruikers zelf bepaald worden. Daarvoor worden in de laatste week van april 60+ bewoners uitgenodigd. Als de keuze is bepaald worden de toestellen besteld. De planning is om ze dan eind augustus te installeren. Dan zal ook de officiële opening plaatsvinden.
 
Het sportbedrijf Zaanstad zal in de beginperiode de ouderen begeleiden bij het bewegen op de toestellen. Naast het sportbedrijf is ook fysiopraktijk de Vijfhoek betrokken, Thuiszorg, het Mennistenerf en het Sociaal Wijkteam. We hopen zo bewegen in de openbare ruimte te stimuleren onder de oudere bewoners in de wijk. De activiteit start vanuit wijkcentrum de Zuidhoek. U zult nog uitgebreid geïnformeerd worden als het allemaal zo ver is.
 

Illustration
Voorbeeld van beweegtoestellen aan de Straat Davis
Deel dit: