Activiteit

Reizen van Paulus, verteld vanuit de Bijbel

elke Woensdag , 20:15 - 21:30 uur
Illustration

De Reizen van Paulus. Verteld vanuit de Bijbel in 3 avonden

Paulus, een bekende naam uit de Bijbel. Hij was de eerste die ons in Europa heeft verteld wie Jezus was. Hij bracht overal een boodschap van overgave, geloof, hoop en liefde.

Over Pauus gaat het op 3 woensdagavonden in juni en juli. Evangelie Gemeente Holland te Zaandam nodigt je uit daar meer over te horen. Op woensdag 29 juni a.s. start de eerste avond om 20.15 in Wijkcentrum Dirk Prins, A.G. Verbeekstraat 35 in Zaandam. En daarna op 6 juli en op 13 juli. Zo'n avond duurt tot 21.30 en is heel interactief. Natuurlijk kun je alleen komen luisteren. Maar er is ook alle gelegenheid om vragen te stellen.

Paulus, hij leefde in Israel, iets later dan Jezus. Hij was in zijn tijd een bekende theoloog. Steeds meer mensen geloofden wat Jezus hen geleerd had. Paulus was het daar eerst helemaal niet mee eens. Hij stond er eerst zelfs achter dat volgelingen van Jezus werden onderdrukt om wat ze geloofden. 

Tot Jezus zich tot Paulus richtte op een wel heel bijzondere manier. En Paulus er achter kwam dat God juist wilde dat iedereen zou horen wat Jezus had verkondigd. Dat geloofde Paulus, dat aanvaardde hij en vanaf dat moment zette hij zich daar helemaal voor in. Van vervolger werd hij juist volgeling van Jezus. Hij begon te reizen en vertelde iedereen die hij kon bereiken over Jezus, tot in Europa aan toe.

Nu kreeg hij zelf te maken met onderdrukking om zijn geloof in Jezus en zelfs met gevangenschap en verraad. Maar dat had hij er voor over. Paulus hield van God, hij was God gehoorzaam, wat het hem ook kostte. En dat zet ons ook vandaag nog aan het denken.

Gelukkig is veel van wat Paulus destijds schreef, bewaard gebleven. Het is zelfs in de Bijbel opgenomen. Tijdens die drie avonden in juni en juli, kunnen we zelf nalezen wat Paulus schreef.

De zaal is open vanaf 20.00. Entree, koffie en thee, worden je aangeboden door Evangelie Gemeente Holland te Zaandam.

Aanmelden (wel handig, niet verplicht) kan via de knop op deze website of via zaandam@egholland.nl Wil je meer weten? Bel dan Bob Tessensohn, 06 1412 1138 

Meld je aan

Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
omschrijving doelgroep Iedereen is welkom om meer te horen over wie Paulus was en waar hij voor stond. Bepaalde voorkennis is niet nodig om te kunnen deelnemen

Gestart op wo 29 juni 2022. Beëindigd wo 13 juli 2022

Maximum aantal deelnemers: 100

Meld je aan
Deel dit: